perjantai 17. toukokuuta 2013

Palkataan datajournalisti!

Kirjoitin taannoin aiheesta "Osaaja haussa, tiedätkö ketään?". Sain tuolloin paljon viestejä, koskien mahdollisia avoimia työpaikkoja. Nyt sellainen olisi tarjolla.

Svenska Yle hakee kehitystiimiinsä web-teknologioista kiinnostunutta datajournalistia tai datajournalistia, joka hallitsee web-teknologiat. Miten asia sitten halutaankin ilmaista.

Työ vaatii tietoteknistäosaamista yhdistettynä journalistiseen ajattelutapaan. Keskiössä on yhteistyö eri osaajien kanssa. Haettavan datajournalistin tehtävä eiole käsitykseni työstää dataan perustuvia yksin vaan toimia yhdessä toimittajien kanssa. Valittava henkilö tulisi luultavasti tekemään yhteistyötä myös suomenkielisen toimituksen kanssa.

Olin itse vuoden Svenska Yle:llä ennen siirtymistäni nykyiseen työhöni PlusDesk:ssä ja voin lämpimästi suositella kyseistä työyhteisöä. Organisaatio on ulospäin suuntautunut ja erittäin ketterä oppimaan uutta. Työilmapiiri on onnistumisiin kannustava.

Ruotsinkieli ei ole vaatimus työssä, mutta mikäli kielitaito ei aivan tikissä ole niin sitä pääsee kyllä kehittämään. Esimerkiksi itse tulin kielitaidon suhteen täysin pystymetsästä.

Työpaikkailmoitus ja hakemuslomake löytyy täältä. Hakuaikaa on 28.5.2013 asti.

Lisätietoja saa mm. Kristoffer Söderlundilta ja Johanna Törn-Mangsilta sekä Svenska Yle:n kehitysblogista. Vastaan mielelläni myös itse mahdollisiin kysymyksiin koskien Yle:ä työpaikkana mikäli sellaisia ilmenee.

Tervetuloa Suomen Yleisradioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti