tiistai 14. toukokuuta 2013

Vierailuluentoja: Haaga-Helia, Bryssel, Hervanta

Olin huhti- ja toukokuun aikana puhumassa kolmessa eri paikassa datajournalismista. Tässä kootusti näiden luentojen materiaalit.

Ensinnäkin 14.4. vedin parin tunnin mittaisen luennon Haaga-Helia:ssa journalistiopiskelijoille otsikolla "Haluatko Datajournalistiksi". Kurssin nimenä oli Dataa, Ei dadaa ja sitä veti Heidi Kähkönen. Kantava ajatus esityksessä oli, että myös journalisti voi halutessaan ottaa tekniikkaa haltuun ja oppia tekemään esimerkiksi visuaalisia esityksiä olemassa olevilla työkaluilla dataan perustuen. (Kuva 1)

Klikkaamalla kuvaa pääset selaamaan esityksen materiaaleja. (Kuva 1)

Lauantaina 4.5. olin kollegani Juha Rissasen kanssa Brysselissä DataHarvest 2013 -konferenssissa. Esittelimme siellä tunnin mittaisella luennolla toimituksemme PlusDesk:n toimintaa sekä kävimme lyhyestä läpi toteuttamamme säästölaskuri- ja kaivoskartta-toteutukset. (Kuva 2)

Klikkaamalla kuvaa pääset selaamaan esityksen materiaaleja. (Kuva 2)

Brysselistä kotiuduttuani palasin vihdoin "kotiin". Tiistaina 7.5:ttä luennoin ensimmäistä kertoo omalla yliopistollani TTY:llä mihin Jukka Huhtamäki minut oli kutsunut. Yleisönä oli minulle ensimmäistä kertaa enemmän teknisiä henkilöitä ja yritin siten myös kohdentaa sisältöä enemmän tähän suuntaan. Luennosta ja sen sisällöstä sekä datajournalismista yleisesti julkaistaan myös juttu yliopiston Rajapinta-lehden toimesta. (Kuva 3)

Klikkaamalla kuvaa pääset selaamaan esityksen materiaaleja. (Kuva 3)

Seuraava koulutustilaisuus, jota olen vetämässä on Ylen sisäinen ja järjestetään tämän kuun aikana, mutta tulen materiaalit myös tästä tilaisuudesta jakamaan tässä blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti