sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Datajournalismia Aalto-yliopistolla 15.11.2012

Kävin viime torstaina Markku Reunasen pyynnöstä vierailuluennoimassa Aalto-yliopistolla datajournalismista opintojaksolla "Dynamic Visualization Design 1". Paikalla oli n. kymmenpäinen ja kansainvälinen joukko dynaamisesta visualisoinnista kiinnostuneita ihmisiä.

Vedin esityksen hyvin samalla pohjalla kuin viime kuussa Yle:llä pitämäni Datajournalismi-koulutuksen. Keskityin siis lähinnä erilaisten esimerkkien läpikäymiseen, koska mielestäni ne ovat parasta antia tämankaltaisessa sisällössä.

Lisäksi pääteemani oli kertoa, että kyse on teknisesti hyvin yksinkertaisista ja loogisista toteutuksista, jotka eivät todellakaan vaadi ylimäärin työtä tai osaamista taakseen. Lisäksi pyrin vahvasti tuomaan esiin, että käyttämäni työkalut ovat vapaasti saatavilla olevia avoimeen lähdekoodiin perustuvia toteutuksia. (Kuva 1)

Klikkaa kuvaa siirtyäksesi kalvoihin. (Kuva 1)
Havaitsin, että tarvetta olisi ollut esitellä asioita pidempäänkin kuin kolmen tunnin ajan ja etenkin itse kokeileminen ja konkreettisesti asioiden läpikäyminen – ihan teknologiatasolla – olisi kiinnostanut. Sovimmekin alustavasti Markun kanssa, että olisi mahdollista, että voisin tulla mukaan vetämään jonkinlaista työpajaa myöhemmin keväällä.

Joka tapauksessa minut nähdään ainakin datajournalismin merkeissä Tampereen yliopistolla maaliskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti