KML-aineistot


Aineistot on siirretty GitHub-tililleni.

15 kommenttia:

 1. Koska saamme vuoden 2015 kuntarajat. Tämä on todella hyödyllinen palvelu, josta suuret kiitokset Datajournalismin väelle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Mikeer, vuonna 2015 tehtiin tosiaan muutamia kuntaliitoksia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuntaliitos_Suomessa#2015

  Lisään vuoden 2015 kuntarajat KML:n kun saan sen haltuuni.

  VastaaPoista
 3. Mikeer, teimme tänään vuoden 2015 kuntarajat. Ladattavissa yltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   En näe, missä ovat vuoden 2015 kuntarajat. Yllä ei ole mitään, mitä ladata. Tarvitsisin nimenomaan vuoden 2015, en 2017. Kiitos!

   Poista
  2. Moro,

   yllä on teksti "Aineistot on siirretty GitHub-tililleni." Missä linkki GitHub-tililleni mihin aineistot on siirretty. Linkki johtaa osoitteeseen: https://github.com/teelmo/geodata

   Vuoden 2015 rajat voi ladata kml-muodossa tästä: https://raw.githubusercontent.com/teelmo/geodata/master/kml/Kuntarajat%202015.kml

   Poista
 4. Tervehdys Teemo!

  Olisiko saatavilla Suomen rajoja KML-formaatissa niin että merialueilla raja seuraa Suomen aluemeren ulkorajaa - ei siis rantaviivaa?

  VastaaPoista
 5. Moro Olli,

  tein tällaisen:
  https://github.com/teelmo/geodata/blob/master/kml/Suomi%20Aluevesirajoilla.kml

  Vastaako tarvettasi?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Teemu nopeasta avusta, vastaa tarvetta hienosti!

  VastaaPoista
 7. Hei, Kuntarajat 2015 ja 2016 kml-tiedostojen lukemisessa R:ään on ongelmana puuttuvat layerit. Osaatko auttaa?

  VastaaPoista
 8. En ainakaan suorilta osaa koska en ole R:ää koodannut riviäkään enkä ole tuollaiseen ongelmaan muutenkaan törmännyt, mutta voisiko auttaa jos datan lataisi Google Fusion Tablesiin ja sieltä ulos .csv:nä? Olisiko se R:lle helpompi dataformaatti. Jos homma ei ratkee minulle voi esimerkiksi Facebookissa laittaa viestiä.

  VastaaPoista
 9. Ok. Kyse on siis siitä että Kuntarajat 2017 KML-tiedosto aukeaa sekä R:llä että Fusion tablesilla, mutta 2015 ja 2016 eivät. Liekö merkkaustapa hieman muuttunut, sillä 2017-versio ei myöskään sisällä kuntien nimiä..?

  VastaaPoista
 10. Päivitin juuri Kuntarajat 2017 tiedoston, että siinä ovat myös mukana kuntiennimet. Ne olivat epähuomiossa jääneet siitä pois. Kokeilin äsken avata Kuntarajat 2016.kml:ää FT:ssä ja se kyllä onnistui.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vastauksesta ja avusta. Ongelman syy löytyi kun olin unohtanut tallentaessa vaihtaa koodauksen utf-8:ksi, nyt toimii.

  VastaaPoista
 12. Moi,
  Kiitos hienoista kartoista - hyvää dataa yhteiseen käyttöön!
  Olisiko mahdollista saada tuo postinumero / kuntakartta sellaiseen muotoon, että sen voisi avata PowerBI:lla ja tehdä shapemapin? Tässä linkissä lisätietoa aiheesta ja muutama kartta jotka on oikeassa muodossa, mutta kartat vain läänitasolla/maakuntatasolla.. https://dataveld.com/2016/09/12/topojson-map-files-for-power-bi-shape-map/

  VastaaPoista
 13. Moro,

  konversio TopoJSONista eri formaatteihin onnistuu ainakin näillä online-palveluilla:
  https://mygeodata.cloud/converter/topojson-to-shp
  https://mapshaper.org/

  Toivottavasti tästä on apua.

  VastaaPoista