perjantai 26. lokakuuta 2012

Datajournalismiaamu Yle:llä 24.10.2012

Pidin Yleisradiossa keskiviikkona datajournalismin koulutustilaisuuden. Kolmen tunnin sessiossa oli mukana hyvin sekalainen joukko eri alojen osaajien ympäri Yle:ä. Mukana oli niin kovan luokan tutkivia journalisteja maan ykkösluokan ohjelmista kuin jokapäiväistä uutistoimintaa pyörittäviä toimittajia sekä muita asiasta kiinnostuneita. Hienoa, että asiat kiinnostavat ja session aikana saimmekin aikaan useita mielenkiintoisia keskusteluja.

Twitterissä keskustelimme kanavalla #ddjyle ja saimme sen jopa nousemaan pinnalle Suomalaisena trendinä, joka toki suomalaisessa Twitterissä ei tarkoita muutamaa tweettiä enempää. (Kuva 1)

Suomalaiset trendit on tietokoneohjelma, joka pyrkii tunnistamaan suomalaisia Twitter-trendejä. (Kuva 1)
Toteutin kalvot Impress.js-kirjastolla, joka on JavaScript-kirjasto. Tämä tarkoittaa, että kalvot toimivat selaimessa ja niihin on siten helppo sisällyttää mitä tahansa sisältöä videoista ja kuvista jopa kokonaisiin verkkosivuihin. (Kuva 2)

Klikkaa kuvaa siirtyäksesi kalvoihin. (Kuva 2)

Kalvot eivät sinänsä sovellu itseopiskelumateriaaliksi, mutta toivottavasti niistä on silti hyötyä. Tapahtuma myös videoitiin yleisön pyynnöstä. Tämä tallenne saattaa tulla myöhemmin nähtäville.

Edit: Näillä näkymin seuraavan kerran puhun aiheesta datajournalismi  15. marraskuuta Aalto-yliopistolla seminaarikurssin Dynamic Visualization Design tiimoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti