Epäillyn ja uhrien nimet sekä taustat ovat siis olleet nettikansan tiedossa jo pitkään. Poliisi itsessään ei ihmisten henkilöllisyyksiä paljasta vedoten yksityisyyden suojaan ja muihin teknisiin perusteisiin. Uteliaita ihmisiä on kuitenkin vaikeaa estää pääsemästä heitä kiinnostavan tiedon äärelle kun ihmisten etsiminen netin avulla on niinkin yksinkertaista ja nopeaa. Petteri Järvinen otti asiaan kantaa eilen blogissaan otsikolla "Netti tietää sen, mitä poliisi ei kerro".
Itsekin Googletin tämän valtamedioissa mainitun ja käsitellyn epäillyn julkisen Facebook-profiilin, koska halusin tehdä verkoston hänen kaveripiiristään. Lataushetkellä hänellä oli kavereita 64, joten katoa on käynyt, koska enimmillään kavereita on lukemani perusteella ollut lähempänä tai yli 100. Tein kuitenkin analyysin jäljellä olevien kavereiden välisistä yhteyksistä. (Kuva 1)
Epäillyn Facebook-kaveriverkosto on tiheä, josta voidaan päätellä, että he ovat kaikki samasta fyysisestä ympäristöstä. Miehet (89%) kuvattu sinisellä ja naiset (11%) punaisella. (Kuva 1) |
Visualisoinnin ja aikaisempien kokemuksieni perusteella voin tehdä oletuksen, että henkilön kaverit ovat näin ollen samasta fyysisestä ympäristöstä ja tuntevat toisensa. Toisin sanoen epäilty tuskin on muuttanut nuoruutensa aikana paikkakunnalta toiselle tai muuten ollut tekemisissä kovinkaan paljon kotipaikkakuntansa ulkopuolisten ihmisten kanssa. Facebook-kaveriverkosto ei myöskään anna kuvaa siitä, että henkilöllä olisi kovinkaan paljon esimerkiksi netin kautta hankittuja ystäviä, koska he erottuisivat verkostossa useampina yksittäisinä pisteinä. Nyt 64:n kaverin joukossa on kuusi henkilöä, jotka eivät ole epäillyn muiden kavereiden kanssa kavereita.
Näillä mietteillä mielenrauhaa kaikille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti