keskiviikko 22. elokuuta 2012

Hacks/Hackers Helsinki 15.8.2012

Esiinnyin viime viikon keskiviikkona Hacks/Hackers Helsinki tapahtumassa pressiklubilla, jonne minut pyydettiin Yleisradion edustajana. Etukäteen minun oli kaavailtu puhuvan metadan käytöstä uudistetussa svenska.yle.fi -ympäristössä, jota esittelin tarkemmin ja teknisemmin kesäkuun alussa järjestetyssä DrupalCamp Helsinki -tapahtumassa.

Lähdin kuitenkin muuttamaan DrupalCamp:ssä vetämääni esitystä hieman enemmän journalistisesti kiinnostavampaan suuntaan ja toin mukaan etenkin näkökulmaa miksi metadata on tärkeää ja miten siitä saatavat hyödyt ilmenevät. Lisäksi sisällytin esitykseen minkälaisia dataan perustuvia projekteja olemme julkaisseet ja miten ne ovat menestyneet. Kolmantena kokonaisuutena halusin tuoda esille minkälaisten projektien kanssa työskentelemme tällä hetkellä ja etenkin sen minkälaista dataa näistä projekteista on mahdollisesti tulossa saataville. (Kuva 1)

Tein esityksen kalvot Impress.js-työkalulla. (Kuva 1)
Hacks/Hackers -tapahtumien kohdeyleisö on melko haastava, koska mukana on kaksi hyvin erilaisen taustan omaavaa ryhmää, joiden molempien mielenkiinto olisi toivottavaa saavuttaa. Teknisille ihmisille teknisten ratkaisumallien yksityiskohtainen kuvaaminen voi olla hyvinkin kiinnostavaa kun taas journalisteille itse juttujen sisältö ja ihmisten reaktiot niihin ovat kiinnostavampia.

Onnistuin kuitenkin mielestäni melko hyvin tavoitteessani ja kokonaisuutena tilaisuus oli erittäin onnistunut. Toiset puhujat Olli Parviainen sekä Juuso Parkkinen pitivät hyvät ja informaatiiviset osuutensa verkostoanalyysistä sekä soRvi-projektista. (Kuva 2)

Tapahtuman esitykset videotaltioitiin Jarmo Lahden toimesta. (Kuva 2)
Suuri kiitos järjestäjille sekä tilaisuuden ansiokkaasti taltioinneelle Jarmo Lahdelle. Seuraava Hacks/Hackers Helsinki järjesteltään OKFestival-tapahtuman yhteydessä syyskuussa.

Oman osuuteni kalvot löytyvät täältä ja tilaisuudesta taltioidut esitykset mukaan lukien omani täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti